1st MEDICAL TOURISM  FORUM

GOLDEN DESTINATION: CITY OF ATHENS & GREECEΠροβλήματα και Προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού, κ. Χρήστος Πάλλης, Πρόεδρος ΕΟΤΝεότερα δεδομένα κ ιατρικές υπηρεσίες ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης στη Ζάκυνθο
Σπίνος Νικήτας MD, PhD, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


(Περισσότερα videos από το Forum του Ιατρικού Τουρισμου θα ανεβαίνουν σταδιακά στο κανάλι μας στο youtube.)


Περισσότερα videos από ιατρούς του δικτύου μας...ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Medical Tourism Forum

Golden Destination: City of Athens and Greece.

Αφιέρωμα στους Χρυσούς Ιατρούς της Ελλάδας


Το δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals, διοργάνωσε το 1ο του Συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο ξενοδοχείο Athens Titania Hotel. Ώρα έναρξης: 09:00 – Ώρα λήξης: 17:00.


Στα πλαίσια της Ημερίδας παρουσιάστηκε το νέο έντυπο των Med-Professionals, το δίγλωσσο αφιέρωμα σε Εξειδικευμένους Έλληνες Ιατρούς, κάτι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και που θα διανεμηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους με τον Ιατρικό Τουρισμό Φορείς.


Το Forum παρουσίασε με μεγάλη θέρμη ο κύριος Κώστας Παπασπήλιος, συγγραφέας, ενώ η Πρόεδρος του Δικτύου Med-Professionals, Ελένη Χόβρη μίλησε για το χτίσιμο αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους Ταξιδιώτες Υγείας και τη Χώρα μας.


Θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν:

Εισήγηση του καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, κυρίου Ιωάννη Τούντα σχετικά με την Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Εξελίξεις για τον Ιατρικό Τουρισμό από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, κύριο Χρήστο Πάλλη

Θεσμικό Καθεστώς σχετικά με τον Ιατρικό Τουρισμό

Διεθνής πιστοποίηση (ISO/TEMOS Quality in Medical Care Worldwide)-Προγράμματα ΕΣΠΑ/Υγεία(εκτενής αναφορά στα προγράμματα), από τον κύριο Ιωάννη Αδαμόπουλο(Αντιπρόεδρος ADT Experts Consultants)

BUPA ασφαλιστική και Ιατρικός Τουρισμός, από τον κύριο Χαράλαμπο Πουλαντζά (Διευθύνων Σύμβουλος TE-TRUST)


Επίσης με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τουριστών υγείας, των διεθνών ασφαλιστικών εταιρειών και των tour facilitators, σχετική αναφορά έγινε από εκπρόσωπο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες Επιστήμονες  παρουσίασαν καινοτομίες και τεχνικές που καθιστούν την Ελλάδα ισάξιο προορισμό διεθνώς.


Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κύριος Σπύρος Κοκκινάκης, ο κύριος Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους, Προϊστάμενος Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Πρόληψης και ο κύριος Κρέων Συμεωνίδης του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς


Στο Συνέδριο παρευρέθησαν εκπρόσωποι άλλων κρατών( Κίνα, Ρωσία) παρέχοντας πληροφορίες και εμπεριστατωμένο υλικό για το εκάστοτε θεσμικό καθεστώς στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού.


Τέλος, παρευρέθησαν με δικά τους desks, Tour Operators αλλά και Ασφαλιστικές εταιρείες που  παρείχαν συνεχώς πληροφορίες και υλικό στους ενδιαφερόμενους.


Στόχος του Συνεδρίου ήταν να καταστεί η Ελλάδα ο πιο ανταγωνιστικός χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας. Δεν εστιάσαμε στους παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας, καθώς είναι θέματα που έχουν πολλάκις παρουσιαστεί. Αντίθετα  προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να διορθώσουμε τα μειονεκτήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της προσοδοφόρας αυτής αγοράς, όπως θέματα οργάνωσης, πιστοποίησης, θεσμικού καθεστώτος, προβολής, γραφειοκρατίας.


Τα παραπάνω ζητήματα θέσαμε υπόψιν των εκπροσώπων των Υπουργείων Υγείας και Τουρισμού που από την πλευρά τους θα ενημερώσουν τους αρμόδιους Υπουργούς και ευελπιστούμε σε μία προσοδοφόρα για τη Χώρα μας συνεργασία.


(Πρόγραμμα)
Επικοινωνία με Πρεσβείες


Οι Med-Professionals έχουν έρθει σε επικοινωνία με τις Πρεσβείες μας στο εξωτερικό και η ανταπόκριση είναι παραπάνω από θετική. Ήδη το έντυπο “Medical Tourism Guide: Golden Destination Athens and Greece” προωθείται από τα εμπορικά γραφεία μας π.χ. στη Σανγκάη, το Γιοχάνεσμπουργκ και τη Βιέννη, ενώ από άλλες χώρες μας έχουν αποστείλει στοιχεία επικοινωνίας ταξιδιωτικών πρακτορείων στους οποίος θα προωθήσουμε το έντυπο και το site μας.


Ενδεικτικά σας παραθέτουμε την επιστολή προώθησης του εντύπου μας από το Εμπορικό Γραφείο στο Γιοχάνσμπουργκ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ MED-PROFESSIONALS

ΔΙΚΤΥΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝΤι είναι: Οι MED-PROFESSIONALS αποτελούν  ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, με  καθαρά κοινωνικό  & ανθρωποκεντρικό  χαρακτήρα, εγκεκριμένο από το ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει ένα δίκτυο εξειδικευμένων ιατρών δίνοντας τη δυνατότητα σε ιατρούς και πολίτες απ΄όλο τον κόσμο να έρθουν σε επαφή.


Τι προσφέρει:

Για πρώτη φορά, ένα ιατρικό πρόγραμμα ενσωματώνει και παρέχει έντυπη, διαδικτυακή και προφορική  ενημέρωση με την μέθοδο  των διαλέξεων ανάμεσα σε γιατρούς και πολίτες. Δημιουργείται  έτσι, μια χρηστική βάση δεδομένων, η οποία ενισχύει  τη διεθνή  κοινωνία, τονώνει  επικοινωνιακά  και οικονομικά το χώρο της Υγείας και συμβάλει  ουσιαστικά στην   ποιοτική  της  αναβάθμιση.  


1) ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Συνδυάστε τη θεραπεία σας με διακοπές στην Ελλάδα.ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣΗ έρευνα της Mc Kinsey του 2011, τοποθετεί τον Ιατρικό Τουρισμό μεταξύ των 8 αναπτυξιακών μοχλών της ελληνικής οικονομίας για την επερχόμενη δεκαετία, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την άποψη σημαντικών δυνάμεων της ιδιωτικής υγείας και του κλάδου του τουρισμού που επιχειρούν με μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο χάρτη της νέας αυτής αγοράς.
Βασικοί παράγοντες για την ενίσχυση του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα: 1. Η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μας

 2. Το κλίμα της Ελλάδας

 3. Η έντονη διαφοροποίηση του φυσικού περιβάλλοντος ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

 4. Η υψηλή επισκεψιμότητα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός

 5. Ο τρόπος ζωής και διατροφής των Ελλήνων

 6. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τόσο του τουριστικού όσο και του ιδιωτικού ιατρικού κλάδου

 7. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας

 8. Η διαθεσιμότητα εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

 9. Οι αμοιβές του ιατρικού προσωπικού


Η ουσιαστική και αντικειμενική δέσμευσή μας είναι η προώθηση των Ελλήνων εξειδικευμένων επιστημόνων στη Διεθνή αγορά του Ιατρικού Τουρισμού όπως και η προβολή και προώθηση καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών όπως η Τηλεϊατρική.

 
>   ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ  
Στην τροχιά μιας ακόμη χρονιάς, που φιλοδοξεί να κινηθεί δυναμικά ενάντια στο γενικότερο κοινωνικοοινομικό κλίμα..
> περισσότερα

>ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Αποστολή βιβλίου σε γυμνάσια και λύκεια του Έβρου.
> περισσότεραDialekseis.htmlBiblia.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1

google_translate

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Πακέτα Ιατρικών Υπηρεσιών
Μάθετε περισσότερα...Iatrikostour.htmlIatrikostour.htmlIatrikostour.htmlIatrikostour.htmlshapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

GOLDEN DOCTORS 


ΚΛΙΝΙΚΕΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

LASER
ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ
ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΕΣ
ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΙ
ΒΕΛΟΝΙΣΤΕΣ
ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ
ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ
ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ
ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ
ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ
ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΙ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΙ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΝΩ ΑΚΡΩΝ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΙΣΧΙΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ
ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΙ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ
ΠΑΙΔΟΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ
ΠΑΙΔΟΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ
ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΙ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΘΩΡΑΚΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΟΙ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣΤΟΥ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΩΝ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
ΦΥΣΙΑΤΡΟΙ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙGolden_KlinikesErgastiria.htmlGolden_KlinikesErgastiria.htmlGolden_Laser.htmlGolden_Aggeioxeirourgoi.htmlGolden_Aimatologoi.htmlGolden_Aktinodiagnostes.htmlGolden_Aktinotherapeutes.htmlGolden_Allergiologoi.htmlGolden_Velonistes.htmlGolden_Viopathologoi.htmlGolden_Gastrenterologoi.htmlGolden_GenikoiIatroi.htmlGolden_Gnathoprosopikoixeirourgoi.htmlGolden_Gnathoprosopikoixeirourgoi.htmlGolden_Ginaikologoi.htmlGolden_GinaikologoiRompotikoi.htmlGolden_GinaikologoiRompotikoi.htmlGolden_Dermatologoi.htmlGolden_Endokrinologoi.htmlGolden_Kardiologoi.htmlGolden_Kardioxeirourgoi.htmlGolden_Neurologoi.htmlGolden_Neuroxeirourgoi.htmlGolden_Nefrologoi.htmlGolden_Odontiatroi.htmlGolden_Orthodontikoi.htmlGolden_Orthopaidikoi.htmlGolden_OrthopAnoAkron.htmlGolden_OrthopAnoAkron.htmlGolden_IsxiouGonatos.htmlGolden_IsxiouGonatos.htmlGolden_OrthopKatoAkron.htmlGolden_OrthopKatoAkron.htmlGolden_OrthopSpondilikis.htmlGolden_OrthopSpondilikis.htmlGolden_OrthopAthlKakoseon.htmlGolden_OrthopAthlKakoseon.htmlGolden_Ourologoi.htmlGolden_Ofthalmiatroi.htmlGolden_Pathologoi.htmlGolden_Pathologoanatomoi.htmlGolden_Pathologoi_Ogkologoi.htmlGolden_Paidiatroi.htmlGolden_Paidoendokrinologoi.htmlGolden_Paidokardiologoi.htmlGolden_Paidoodontiatroi.htmlGolden_Plastikoi.htmlGolden_Pneumonologoi.htmlGolden_Revmatologoi.htmlGolden_XeirourgoiEndokr.htmlGolden_XeirourgoiEndokr.htmlGolden_XeirourgoiThorakos.htmlGolden_XeirourgoiLaparosk.htmlGolden_XeirourgoiLaparosk.htmlGolden_XeirourgoiMastou.htmlGolden_XeirourgoiPaidon.htmlGolden_XeirourgoiStomatos.htmlGolden_Fisiatroi.htmlGolden_Fisikotherapeutes.htmlGolden_Orila.htmlshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1shapeimage_7_link_2shapeimage_7_link_3shapeimage_7_link_4shapeimage_7_link_5shapeimage_7_link_6shapeimage_7_link_7shapeimage_7_link_8shapeimage_7_link_9shapeimage_7_link_10shapeimage_7_link_11shapeimage_7_link_12shapeimage_7_link_13shapeimage_7_link_14shapeimage_7_link_15shapeimage_7_link_16shapeimage_7_link_17shapeimage_7_link_18shapeimage_7_link_19shapeimage_7_link_20shapeimage_7_link_21shapeimage_7_link_22shapeimage_7_link_23shapeimage_7_link_24shapeimage_7_link_25shapeimage_7_link_26shapeimage_7_link_27shapeimage_7_link_28shapeimage_7_link_29shapeimage_7_link_30shapeimage_7_link_31shapeimage_7_link_32shapeimage_7_link_33shapeimage_7_link_34shapeimage_7_link_35shapeimage_7_link_36shapeimage_7_link_37shapeimage_7_link_38shapeimage_7_link_39shapeimage_7_link_40shapeimage_7_link_41shapeimage_7_link_42shapeimage_7_link_43shapeimage_7_link_44shapeimage_7_link_45shapeimage_7_link_46shapeimage_7_link_47shapeimage_7_link_48shapeimage_7_link_49shapeimage_7_link_50shapeimage_7_link_51shapeimage_7_link_52shapeimage_7_link_53shapeimage_7_link_54shapeimage_7_link_55shapeimage_7_link_56shapeimage_7_link_57shapeimage_7_link_58shapeimage_7_link_59